Slankekur i Januar

slankekur med nupo for mødre med baby og babyudstyrSom i de fleste andre håndværker fag, vælger en stor del af de danske gulvlæggere også at snuppe en slankekur her i januar, for lige at komme af med de 10-15 ekstra kilo som mange tager på i December måned. Lidt for mange juleøl, den fede juleand, og 3-4 gange så meget slik og søde sager som man spiser resten af året har det med at sætte sine spor denne måned.

Typer af slankekur
Hvert år dukker masser af nye ideer og teorier frem om hvordan man taber sig bedst, et af de seneste skud på stammen er den såkaldet stenalder slankekur som vi beskriver nærmere her under. Ofte er dissee nye kure nærmest det sammen som en af de gamle kendte, men den ene eller anden mindre rettelse. En klassikere er den såkaldte nupo kur, som har været rigtig populær i Danmark da den er men og giver gode resultater.

Nupo slankekuren
Nupo Kuren er i bund og grund en måltidserstatnings slankekur. Her erstatter man simpelthen et eller flere af sine daglige måltider med en Nupo drik, bar eller suppe som indeholde betydelig færre kalorier end man får via et almindeligt måltid. Dermed får man meget mere styr over sit kalorie indtag uden at skulle veje og beregne alt man spiser. En slankekur med nupo er en af de nemmeste slankekure at følge og giver nogle ok resultater.

Januar kuren
Januar slankekuren også kender som den den traditionelle slankekur, kender vi alle. Efter en hård julemåned med lidt for meget af det gode er ens vægt ofte 10-15kg mere end normalt og et af de første nytårs forsæt man laver er at begynde at træne og smide par kg. Så man melder sig ind i det lokale fitness center, kommer der der færste 2-3 uger og skære manisk alt fedt væk fra det man putter i munden. Da 2-3kg af den ekstra vægt man har taget på i julen ofte er ren væske opnår de fleste et relativt hurtigt vægttab blot ved at tænke på hvad man spise og bevæge sig lidt mere. En kur som i mange tilfælde virker fint til lige at få par af de ekstra kilo væk med. Jeg elsker fastelavn, og dermed også udklædninger og kostumer, hvilket gør at jeg ofte i januar måned tager en slanke kur, for netop at kunne passe mine gamle fastelavns kostumer, måneden efter.

Stenalder kuren
En af de helt store nyheder i år er stenalder slankekuren. Den går i alt sin enkelthed ud på at man kun må spise hvad man spiste i stenalder. Det vil sige før der var noget der hed McDonalds, Halve grillkyllinger med pomfritter osv. Da man i kur hovedsagligt spiser kød, nogle enkelte typer af grønsager og frugt, ingen sukker, slik og sodavand er det faktisk temmelig svært at nå op på den mængde kalorier droppen forbrænder på en dag og derfor vil langt de fleste opnå nogle gode vægttab på stenalder kuren. Den er relativ nem at følge, du står med et stykke mad i hånden og overvejer om det skal i kurven eller ikke, spørger dig selv – er dette her noget som en stenalder man spiste? Er svaret ja ned i kurven eller tilbage i køledisken.

Aitken kuren
En klar klassiker gennem de sidste 10-13 år. Grunden til denne slankekur er så populær er at den virker. Hovedsynderen til overvægt hos mange danskere er ikke ikke fed mad som mange måske tror, men et stort overforbrug af kulhydrater. Slik, sodavand, kartofler, ris og pasta er alle nogle af de helt store grunde til at mange danskere tager på i vægt. Skære man alle former for kulhydrater væk fra manden er det som med stenalder kosten svært at nå op på den mængde man forbrænder og derfor en meget nem måde at tabe sig på. Kulhydrater binder er med til at binde vandet i kroppen samt man har nogle større depoter af kulhydrater forskellige steder i kroppen, opnår man et hurtigt vægttab i takt med at de forsvinder. Derefter vil vægttabet gå noget langsommere. En effektiv kur som er nem at overholde, men ikke speciel sund i det lange løb da hjernen og visse andre organer i kroppen har brug for kulhydrater for at fungere ordentligt.

Turbo Kuren
Ud over de almindelige slankekur ovenover findes der et hav af ekstremkurer som har til formål at skabe et hurtigt vægttab uden at tage hensyn til om det er sundt eller ikke. Nogle af dem benytter sig af ekstreme mænger træning som kroppen kun vil kunne klare i korte perioder, andre er de såkaldte Low kalorie diets hvor man ofte har et indtag på under 500 kcal om dagen. Dette gør at man taber sig med 3-500 gram om dagen hvilket for de fleste er et meget flot vægttab. Problemet med disse typer diæter er at de er rigtig hårde ved kroppen og den ofte skal bruge langt tid på at komme tilbage til sit normale niveau efter en sådan kur. Ofte får man ikke nok vitaminer og mineraler på disse typer af slankekur og mange oplever at de er trætter og ikke kan fungere optimalt under en sådan slankekur. I følge Lars Olsen fra med24, så er en stor del af vægttabet i disse ekstrem kurer er pga. tab af muskelmasse. Musklerne er noget af det bedste man har til at forbrænde fedt, så taber man en del af sin muskelmasse vil man efterfølgende have en lavere fedtforbrænding når man er færdig med slankekuren. Kombinere dette med at ens naturlige stofskifte også er sat helt i bund, risikere mange at tage det meste af vægttabet på igen inden for de næste par måneder.