Nyt tag eller tagrenovering

tagrenovering nyt tegltag samt billige træpillerTagrenovering er vigtigere end man tror. Langt de fleste vælger, undervurdere det, og det resultere gerne i grimt og dårligt tag og man ender med at skal ud og købe et nyt tag mange år før man måske burde.
Det er vigtigt at holde sig tag i ordentlig stand, da det på den måde holder i mange flere år, og du skal derfor ikke ud og investere i et nyt tag. Så hvis du ønsker at beholde dit tag i mange år endnu, og have et pænt tag? Så burde du helt klart overveje, at bestille en omgang tagrenovering til det.

Hvad koster et nyt tag?
Et nyt tag kan være en rigtig dyr fornøjelse for mange. Prisen på et nyt tag afhænge af forskellige faktorer som f.eks. valg af tagtype – tegltag, ståltag, betontag eller tagpap. Valg af tømrer til at udføre jobbet, her svinger prisen en del alt efter hvor i landet man befinder sig. Og selvfølgelig den vigtigste faktor – størrelse og udformning af taget. Et nyt tag kan nemt koste mellem 75-400.000 kroner så i langt de fleste tilfælde vil det være en kæmpe fordel at renovere det eksisterende tag hvis muligt da dette er billigere end at få lagt et helt nyt. Så det store spørgsmål er ofte, skal man vælge et nyt tag eller tagrenovering? Vi ser her nærmere på fordele og ulemper ved begge dele.

Tagrenovering er det vigtigt
Der findes flere forskellige ting, dit tag kan tage skade af. En af de mest kendte og set årsager er alger. Der er mange tage der får alger da de bliver udsat for en masse fugt. Vi alle sammen ved, at i langt de fleste tilfælde ser alger ikke pæne ud, og vi ønsker derfor heller ikke at have dem på vores tag.
Det er også vigtigt at få fjernet alger hvis man ønsker, at ens tegltag eller ståltag skal holde i mange år frem. Alger kan over et længere stykke tid, ende med at komme med store skader, på dit tag.

Er tagrenovering dyrt
For de fleste folk kan det godt virke som en dyr ting, at få renoverede og rengjort deres tag, men det er helt klart pengene værd. Det giver også en større værdi til huset, hvis du en dag står og vil sælge det. Et tag der både er grimt, og har flere skader trækker væsentligt ned i værdien på et hus. Så for, at være på den sikre side så sørg nu for, at holde det i god stand. Så hvad enten du er ude efter et skifertag, tegltag eller ståltag er det vigtigt at du overvejer de forskellige fordele og ulemper, f.eks. er det rigtig mange der slet ikke overvejer tagpap som faktisk er gået hen og blevet en fremragende tagtype til mange tage nu om dage.
Det vil også kunne betale sig økonomisk, at få ordnet sit tag, af et firma der tilbyder tagrenovering. Du vil kunne få et tag til, at holde i mange flere år, og derfor vil du få meget mere ud af de penge, du evt. Har brugt på, anlæggene taget, men også have god tid til, at spare sammen til et nyt tag.
Taget er en af de mest udsatte ting på et ud. Det bliver udsat for en masse regn, støv og andre urenheder som med tiden vil svine det til, og få det til at fremstå i dårlig stand. Du risikere også det kan gå ud over isoleringen på den anden side af dit tag, og dårlig isolering betyder, du skal bruge mange flere penge på at varme dit hus op.

Skal jeg have professionelle til, at udføre tagrenovering på mit tag
Det anbefales at man får et firma, med speciale i tagrenovering hvad enten der er tale om et betontag, tegltag eller skifertag. Det er der flere årsager til. De kan typisk gøre det meget hurtigere end du kan gøre det selv, og du kan derfor få det overstået i løbet af kort tid, så du ikke skal gå og kigge på stilladser. En af grundene til at det er vigtigt at få en prof til det, er f.eks. da jeg selv renoverede mit tag på garagen, var det ikke gjort godt nok. Dette resulterede i at alle mine kostumer ude i garagen fik vand, og flere af kostumerne, var lige til at smide ud efterfølgende.
De vil typisk også kunne gøre det billigere end dig selv i sidste ende. De har allerede udstyret, og tager som regel kun betaling for den tid, de er om det. De skal derfor ikke betale for det udstyr de bruger til tagrenovering.

Kilder:
Prisertagsten.dk
Komproment.dk