Hegn og porte

untitledFor mange er det ikke altid en nem opgave at vælge det rigtige hegn, elller porte til at beskytte sin egendom. Der er f.eks. ret stor forskel på om det er tale om et privat hegn til haven, eller et til at passe på sin forretning eller erhvervslokaker med. Den første type af hegn køber man ofte i det lokale byggemarked eller i Bilka. Ofte kan man selv sørge for opsætning af denne type af hegn, og det samme gælder med porte dertil. Den anden type af hegn, er målrettet små og større virksomheder. Denne type købes hos og udføres af professionelle firmaer som f.eks. Ishøj Hegn – ishoj-hegn.dk. Men hvilke muligheder har man inden for dette område, lad os tage et hurtigt kig på nogle af de mest populære typer af hegn man bruger her Danmark.

De mest populære typer af hegn
Rørhegn er et af de mest brugte typer af hegn her i landet, det bruges f.eks. til kældertrapper og forskellige typer af værn. Trådhegn er et standard hegn, som vi ofte ser brugt inden for industrien. Det er relativt billigt og nemt at sætte op, og du kan finde masser af forskellige porte som passer der til.
Et af de mest brugte typer af indhegning herhjemme er det så kaldet Mobilhegn. Et mobilhegn bruges som en midlertidig løsning inden for adgangskontrol. F.eks. i forbindelse med indhegning af en byggeplads, eller en koncert plads, hvor man i en begrænset periode, ønsker at holde uvedkommende væk. Af samme grund kaldes denne type af indhegning også ofte for Byggepladshegn.
Har man en større virksomhed, hvor det skal være svært for andre at få adgang til, så kan et Panelhegn være en god løsning. Det er et kraftigt og stabilt type af indhegning, som fås i flere forskellige størrelse og med nogle kraftige og ret sikre porte til. Her forrige uge, var vi ude til en virksomhed, som havde en masse kostumer i en stor container, denne var ikke hegnet ind. Ved siden af lå der en anden container, også med kostumer, klar til at blive afsendt til danske kostumeforretninger, som havde et mobil hegn omkring den. Inden de var blevet afsendt havde der været indbrud, i den container, som ikke var indhegnet. Så ofte er der så små ting som et mobilhegn, der skal til, for netop at sikre sine varer. Se her for mere information.

Dette er blot et par af de mange muligheder der findes inden for hegne. Dertil kommer så et stort udvang inden for porte som f.eks. en Gitterlåge, rørport, Bundkørende port eller svæveport. Som igen blot er et lille udkast inden for porte. Dette skulle gerne være med til at understøtte min tidligere udtalelse om at industri hegne ikke er nogle som man selv sætter op, der er simpelthen så stort et udvalg og lige hvad man skal vælge, er en endnu større opgave end at vælge et nyt tag til sit hus. Derudover er flere af disse hegnstyper, for komplekse til at de fleste almindelige mennesker nemt og enkelt kan opsætte et sådan. Nogle kræver specielle maskiner og værktøj for at kunne opsætte og tilpasse. Dette gælder både til hegn og porte.

Heldigvis er det noget nemmere, hvis det blot er til ens egen have. Her er det ofte tale om et simpelt hegn af træ, som man enten selv bygger hvis man er lidt fingernem, eller også køber man det i færdige moduler, som er lige til at samle. Dette er en opgave som de fleste husejere, selv vil kunne klare, ellers kender man næsten altid en som vil være i stand til at hjælpe med en sådan opgave.

Kilde:
The Epoch Times
Garden and fences