Har du prøvet E cigaret med nikotin

 

Der er lige en undring, som jeg gerne vil dele med jer. Og efter i har læst denne lille artikel, så vil i sikkert sidde og hade mig helt vildt, eller følge min holdning og være enig. For vi skal snakke rygning, og det emne får altid delt lejrene i flere grupper, og det vil det sikkert også gøre her. Og det er ikke generelt rygning, som jeg gerne lige vil tage fat på, men derimod rygning på en e cigaret, som jo efterhånden er blevet så moderne, at alle næsten ejer sådan en. Men forleden havde jeg altså en oplevelse, som jeg godt lige vil dele med jer. Eksempel vis på sider som. Elcigaret.dk er en informations side, med masser af relevante informatiner om el cigaretter, evæske og andet inden for erygning.

 

For jeg har nemlig længe troet, at det var i orden at ryge indenfor på en e cigaret. Også på offentlige steder. For det var jo engang tilladt at ryge på normale cigaretter indenfor, men det stoppede man med stille og roligt, da man fik øjnene op for, hvor ubehageligt og skadeligt det var for mange mennesker, som ikke røg. Derfor kom der et forbud mod det, og nu må man ikke ryge nogle som helst offentlige steder, medmindre det er udendørs arealer, der er tale om. Og det har vi jo så småt vænnet os til.

 

Men sidste år gik jeg på gymnasiet, som jo også er en offentlig ejet ejendom, og jeg gik der lige i den periode, hvor rigtig mange mennesker begyndte at få en e cigaret. Også dem fra min klasse. Så på et tidspunkt sad der en pige, og begyndte at ryge på den i timen, som kastede en lille reaktion af sig fra vores lærer. Dog ikke mere, end han bare lige spurgte, hvad det var, og da der blev sagt en elektrisk cigaret, så gjorde han ikke mere ved det. Og den tankegang kan jeg egentlig godt lide, for jeg har ikke noget imod folk der ryger, og vi skal jo ikke mere end 10 år tilbage for at finde folk, der sad og pulsede løs på normale cigaretter indenfor. Desværre er der til feste stadig man som gør dette. F.eks. bliv mig og min kærestes kostumer ødelagte af røg, da vi var til kostume fest her sidste uge.

 

Men der var altså ikke noget problem med, at hende pigen blev ved med at sidde og ryge på sin e cigaret. Men her efter sommerferien startede jeg så på en ny uddannelse, hvor jeg faktisk troede, at reglerne var de samme. Men jeg blev mødt af en infoskærm ude i deres forhal, hvor der rent faktisk stod, at rygning på en e cigaret blev betragtet i samme stil som normal rygning, og derfor var det ikke godkendt her på matriklen. Og der røg min kæde sgu fuldstændig af for mig, for det var noget, jeg bare ikke kunne forstå.

 

Jeg kan godt forstå, at det måske kan være forstyrrende at ryge på sådan en i timen, bevares. Men jeg kan simpelthen ikke forstå, at det bliver vægtet lige så skadeligt som normale cigaretter, hvilket det jo må gøre, siden de sammenligner de to ting. For en ting er, at man ikke må ryge i timen, og det er jo også fair nok. Men at man ikke må sidde med sin e cigaret ude på gangen eller andre steder på ejendommen, kan jeg ikke forstå. Jeg kan ikke forstå, at man skal hele vejen udenfor for at må ryge på en vanddreven elektronisk gadget, der ikke skader nogen som helst.