Brænde eller briketter til vinteren?

træ briketter eller brænde til vinterenVinteren nærmere sig og det begynder at blive koldere og koldere uden for, du begynder så småt at kigge annoncerne igennem og lede efter tilbud på forskellige typer af brænde, men hvad kan best betale sig at købe, skal det være brænde eller briketter til vinteren? Prisen er ikke så forskellige på disse 2 produkter, en palle med træbriketter koster ofte cirka det samme som en palle med ovntørret og kløvet Ask.

Det er ikke underligt at brænde oftest sælges efter volumen,ikke vægt og det ser vi her lidt nærmere på.

Her er en nem måde at sammenligne træ brænde med enhver anden form for energi.

Med hensyn til brændværdi, det tager en standard palle brænde (måler 82cm x 82cm x 82cm) eller 4.2 fuld kubikmeter poser af blandet hård / blødt træ ( tørret ned til 20 % fugtindhold ) til lige én palle ( 960 kg ) i vores kvalitets træbriketter.

De fleste folk betale omkring Dkk 1200.00 for en pose som dette (men deres er nok tungere, fordi den er fuld af fugtige brændestykker, dvs. Vand). 600 x 5,6 = 3.360 kroner sammenlignet med 2236/960kg for vores træ briketter.En fin lille besparelse på 1.000,00 kroner.

Briketter er rene, konsekvent, tør, varm, nemmere at håndtere, stable og butik, er billigere end brændestykker og har ingen knaster og lign.

Der er absolut ingen tvivl om, at for vores medlemmer, Verdo, Fire Blox, Hotties og Hotmax er bedre værdi end almindelige brænde.

Men hvis du virkelig ønsker at brænde brændestykker, her er nogle nyttige oplysninger om brænde brændestykker:

Brænde stykker forsynings marked er stort set ureguleret og serviceres af mange små, ​​ofte deltid leverandører.

De fleste sælgere har absolut ingen idé af vandindholdet eller vægt af deres produkt, og pleje endnu mindre. Så længe der er et marked derude, vil de levere. Derfor er det vigtigt hovedsagligt at købe fra forhandlere som har styr på den slags og kan oplyse og dokumentere brændeværdierne og vandindholdet i deres produkter.

Der er en betydelig inkonsistens i varebeskrivelsen : størrelse, vægt, brændværdi og pris per kilowatt-time er alle vigtige spørgsmål, som leverandøren og kunden har brug for at vide.

Når man sammenligner priserne mellem leverandører er det vigtigt at sammenligne med samme vare. Men på grund af mange leverandører manglende klarhed dette er ofte umulig.

WOODSURE og skorstensfejer er de officielle organer, der af regeringen til at godkende biomasse fast brændsel og bringe klarhed og konsekvens på markedet.

” I 2011 skorstensfejer lancerede en brancheførende biobrændsel kvalitetsordning dækker brændestykker, flis, piller og briketter. Ordningen vil gøre det muligt for offentligheden at nemt at identificere kvalitet træ brændstof leverandører, øge kundernes tillid til, at der er en pålidelig forsyningskæde for en sikker brændstof der vil brænde effektivt inden deres apparat. ”

The Wood Fuel Co-operative, er i færd med at blive vurderet om akkreditering ved Woodsure.
Træets fugtighed
Træ indeholder fugt (vand). Vandindhold (mc) er et middel til at udtrykke den målte mængde vand, der er indeholdt i porerne af en vare, træ, kul, græs, uanset hvad. Det udtrykkes som en % figur.

Fugtindholdet er nøglen til kvaliteten brænde, jo mindre jo bedre.

Jo mere fugt i dit træ den langsommere det brænder, jo mere røg og forurenende stoffer, det giver off, og jo hurtigere det soder op din brændeovn glas og skorsten. Afbrændes sammen med fossile brændsler som kul, fugtigt træ skaber syrer, der hurtigt korroderer din brændeovn og noget metal i din skorsten.

Alle komfur fabrikanter foretrækker du at brænde træ med et fugtindhold under 20%.

Tørt træ i væsentlig grad øger livet af en brændeovn, det kører renere og varmere og reducerer omkostningerne til opvarmning af et givet rum område eller vandmængde.

Vigtige fakta:

Ny fældet tømmer spænder fra 40 % mc igennem til omkring 60% mc. Et gennemsnit på 50 % mc betyder, at 50 % af træet vægt er vand
Tørret træ ( for omkring et år) skal sænke vandindholdet til mellem 18 % og 22 % afhængig af omgivelsesforhold
Ovntoerringsprocessen bør nedsætte vandindholdet til under 18 %.
Træ fældet til sæson udenfor kan kun blive så tør som de omgivende vejrforholdene tillader det. Derfor vil træ lufttørret i tør sydøstlige England være tørrere end træ lufttørret i det våde nordvest for Skotland. Træ kan kun blive så tør som den omgivende atmosfære.

Sørg helt sikker på at du sammenligner like- for -like mellem leverandører, især med hensyn mængde og krydderier.
Sub 20 % fugtindhold er godt, 20% til 30 % – butik for uger 30% til 50 % – butik for måneder.
Altid forsøge at bringe brændestykker indendørs for et par dage til ‘hus tør ‘, før du brænder.
Volumen / vægt
Brænde brændestykker sælges af volumen snarere end af vægt. Dette er fordi det vådere træet, jo tungere det er, men den lavere brændværdi. Vi er nødt til at have en høj brændværdi i overensstemmelse med en rimelig pris, så vi har brug tørt træ, som derfor er let i vægt.

Men gåde for log- forhandlere er, at de er nødt til at købe deres råvarer ( uforarbejdede brændestykker ) fra skoven efter vægt, ikke volumen. Så kan de køber et ton af våde, nyligt fældede træstammer med et vandindhold på 50% for, f.eks. 500,00 leveret i deres gård, så de er nødt til at behandle det i snit og hakkede brændestykker. De bør virkelig lade det tørre ned til 25%, før de sælger det til dig, men det betyder, at de er nødt til at sælge dig to tons, hvad de har købt oprindeligt at være lig med et ton tørret ned til 25% fugtindhold. Det bliver kompliceret !

Så log manden har til at købe to tons vådt træ for at sælge dig et ton tørt træ. Han har til at bearbejde, taske og opbevare træet, indtil den er tør nok til at brænde. Den ene ton du køber har kostet træmanden 1.000 leveret i hans gård, plus forarbejdningsomkostningerne, plus tørretid på seks måneder, da hans penge sidder tomgang (eller han betaler sin kassekredit ). Så for nogen derude tænker de køber et ton af tørre brændestykker for 600,00. Tænk igen! Du er enten at købe våde brændestykker for omkring 1.200,00 ton eller tørre brændestykker for omkring 3.000,00 pr. gang.

Mængden, der bruges i industrien er kubikmeter ( m3) til store belastninger eller poser og liter ( l ) for små poser.

Ikke alle leverandører synes at vide, hvad der udgør en kubikmeter. En kubikmeter er 100cm x 100cm x 100cm.

En kubikmeter er ikke en builder ét ton dumpy taske! Det er mindre end 0,75 m3, og hvad mere er, er en et ton dumpy pose ikke holde et ton træ, mere ligesom 200 kg ( 1/5th ton) under forudsætning af træ er godt krydret og klar til at brænde. Hvis det er tungere end det, det er for vådt.

Husk også, at vi taler om en løs kubikmeter ikke en tæt stablet rummeter.

Et løst kubikmeter vil stakken ind ca 0,60 kubikmeter plads.

Du skal kende vægten blot at være i stand til at arbejde ud af den brændværdi af de brændestykker, som du er blevet leveret. Den lettere og tættere logfilerne, jo højere brændværdi.

Ved at arbejde ud brændværdien i kWh du er i stand til at foretage en direkte omkostning sammenligning mod andre brændsler, træ eller fossilt. Desværre er meget få leverandører vil give dig den vægt eller pris pr kWh, sandsynligvis fordi de ikke ved, hvordan man arbejder det ud, eller fordi det vil gøre deres produkt ser ringe værdi for pengene.

The Wood Fuel Co-operative vil altid give dig prisen per kWh for den træbrændsel, det være briketter eller pellets, der er indsamlet fra vores gård. Levering afhænger af afstanden, og at omkostningerne er variabel.

Flere fakta om brændværdi

Varmen låst op i et brændsel udtrykkes som dens » brændværdi. ‘

Kendskab brændværdien er vigtigt, fordi det giver dig mulighed for at arbejde ud udgifterne til varme, der er indeholdt i træbrændsel, du har købt. Du er derefter i stand til at gøre en direkte omkostning sammenligning med andre brændsler.

De to vigtigste faktorer, der har en virkning på brændværdien, eller tilgængelige varme fra en given mængde af træ er :

Vandindhold
træ Hårdhed

Fugtindhold
Se ‘ Fugtindhold «ovenfor. Jo lavere fugtindhold dit træ jo højere brændværdi. Sigt efter sub- 20 % fugtindhold.

Træ tæthed
Jo tættere træet jo flere kalorier det holder per kubikmeter. Så tæt hårdttræ har flere kalorier per kubikmeter end lysere nåletræ, givet en lignende fugtindhold. Men en kubikmeter nåletræ er billigere at købe end den samme mængde af hårdttræ, så den faktiske pris pr kilowatt-time bør arbejde ud af om det samme. Se ‘ Hardwood eller Nåletræ ‘ nedenfor.

Sådan arbejder ud af omkostningerne i øre per kilowatt time af din brændstof

Du er nødt til at kende den brændværdi dit brændstof og omkostningerne.

Vi kender tilbud briketter har en brændværdi på 4.800 kWh per ton. Antag et ton Verdo pellets omkostninger 2.450. Blot opdele 24500 ved 4.800 og resultatet er 5.10. Så omkostningerne per kilowatt-time er 5.10 pence. Nu kan du lave en direkte sammenligning med logfiler, el, gas osv. Husk dog, betyder denne beregning ikke tage hensyn til manglende effektivitet på din brændeovn. En åben ild kan løbe ved 25 % effektivitet, mens en god ovn kan køre med 80 % effektivitet.

At sammenligne Briketter med logfiler, vi har brug for at vide, fugtindhold brændestykker, tætheden ( groft, er de hårdt træ eller blødt træ ?), Vægten og omkostningerne.

Jeg kan fortælle dig (fordi jeg er vejet flere poser på en godkendt platform skala ), at en bygherre totalisatorspil taske måler 82cm x 82cm x 82cm (se billedet ovenfor) og randen fuld af blandet løvtræ og nåletræ vejer i gennemsnit 200 kg ( a nåletræ pose vejer omkring 185 kg og en hårdttræ pose vejer omkring 215 kg ), forudsat logfilerne tørres ned til et gennemsnit på 20 % fugtindhold ( det minimale niveau, hvor det er klogt at brænde ).

Jeg tror, ​​du bliver nødt til at tage mit ord for det, når jeg fortæller dig, at et ton af logfiler tørret ned til 20% moisure indhold har en brændværdi på ca 4.100 kWh (uanset om det er nåletræ eller løvtræ ). Ref : Rural Developments Initiative Ignite træbrændsel Course.

Hvis du betaler DKK 6200.00 for en pose af blandet løvtræ / nåletræ som på billedet ovenfor, så i brændværdi vilkår 5.6 poser har samme brændværdi som en palle ( 960 kg ) i Verdo briketter.

5.6 poser på 600.00/bag = DKK 3.336 : én palle Verdo briketter ( 960 kg ) koster cirka omkring 2.200 . En temmelig stor besparelse, og kan du finde nogle tilbud briketter kan besparelsen være endnu større.
Hardwood brændestykker eller Softwood brændestykker
Ved anvendelsen af ​​brænde, er løvtræer oftest eg, ask, elm, bøg, birk, ahorn, asp, kirsebær og elletræ. Der er naturligvis mange flere hårdttræ arter.

Disse er broadleaved løvfældende træer og de har tendens til at være langsommere voksende og træet er mere tæt og tung end nåletræer og har en bedre brændværdi end mange typer af træbriketter.

Nåletræ, der anvendes til brænde i Danmark er for det meste gran, fyr, gran og lærk ( Der er flere underarter af hver).

Disse ” nåletræ ” træer tendens til at være hurtigere voksende og træet er mindre tæt og lettere end nåletræer. Det Træet har mere harpiks, som kan spytte når de brændes, så det er ikke rigtig egnet til en åben ild, men når det er tørt, er perfekt til brændeovne. Harpiksen tilføjer til brændværdien.

Hårdttræ og nåletræ har næsten identiske brændværdi for en given fugtindhold og vægt.

Forskellen at bemærke er vægt: Den gennemsnitlige tæthed af DK løvtræ er omkring 700 kg pr solid kubikmeter, mens den gennemsnitlige tæthed af nåletræ er ca 500 kg per solid kubikmeter. Det betyder, at du har brug for omkring 1,35 kubikmeter nåletræ til at være svarende til 1,0 kubikmeter hårdttræ.

Så der er ingen forskel i brændværdi ( i vægt mc for mc ) mellem løvtræ og nåletræ, det er bare at du har brug for omkring 30% mere volumen af trælast end løvtræ for samme varmeeffekt.

Ovntørret brænde
Der er et par virksomheder ovntoerringsprocessen brændestykker i Storbritannien, men de fleste af ovntørret brændestykker sælges i Storbritannien er importeret fra Europa. Noget af det er meget godt og af fremragende kvalitet og ensartethed. Det er klart brændestykker af denne kvalitet er dyrere, end du ville betale din lokale log leverandør.

Tørret brændestykker
Træer skal fældes vinteren over, mens vandindholdet er lavest. De behandles derefter til tømmerstokke og opbevares i åben mesh log poser eller trækasser inde åbne dobbeltsidet stalde, hvor de naturlige bevægelse lufttørrer dem i sommermånederne klar til brug næste vinter.

Pas på logfiler, der bliver behandlet på en just-in- time-basis til salg med det samme. Deres vandindhold er sikker på at være mellem 28% og 50%.

Frisk træ, der fældes
Træer fældes vinteren over, når saften (vand ) inden for træet er på sit laveste. Fugtindholdet vinteren over er normalt være mellem 30 % og 50%, så det er da nødvendigt at reducere fugtindholdet til omkring 20%.

For nylig fældede træer er håbløse til at brænde, da branden har at bruge masser af energi bare at tørre træet, før det vil brænde ordentligt.

Bemærk: Våd brænde kan være yderst skadelig, når det blandes med kul. Mest kul og røgfri brændstof har et højt svovlindhold. Når vandet fra træet kombinerer med svovl, så svovlsyrling dannes på de køligere overflader inden dit system fører til en hurtig skade af metaller.

Fugtigt træ brændt alene fører til sod i skorstenen, sortfarvning af ovnen glasset og meget mere træ er nødvendig for den samme grad af varme.
kvalitetssikring
Efter 200 års afbrænding af fossile brændstoffer i Storbritannien, er træ omsider flytte tilbage til mainstream brug for rum-og vandopvarmning.

Dette er i høj grad opmuntret af regeringens Renewable Heat Incentive ( RHI ), der betaler husejerne til at producere vedvarende varme.

For at maksimere den brændværdi af træ brændsel, og derfor dens effektivitet, er det vigtigt, at leveringen er ensartet i vandindhold og størrelse.

Skorstensfejer og Woodsure har netop lanceret et kvalitetssikringssystem for biomasse baseret på udkastet til europæisk standard. Brænde log produktionen kan vurderes under denne ordning, og det vil give kunderne tillid til, at de skorstensfejer forsikrede leverandør konsekvent producerer træbrændsel til krævende standarder, der kræves af moderne biomasseovne og deres stadigt mere informerede og kræsne ejere.

Træbriketter og / eller brænde?
Brændende brændstof handler om brændværdi, og især omkostninger i form af pence per kilowatt-time ( p / kWh). Da dette tal kan du sammenligne værdi mellem brændstof produkter og leverandører.

Træbriketter : Moderne brændeovne og åbne brande arbejde usædvanligt godt næret af træbriketter. Hvis du kan købe god kvalitet briketter for en lignende omkostninger for brænde brændestykker ( p / kWh ) og derefter briketter vil give et varmere, længere og mere kontrollerbar brænde, være lettere og renere at håndtere og vil tage mindre plads til at gemme end brændestykker. Hvad mere er, er de fleste briketter fremstillet nåletræ og det er langt bedre for miljøet, hvis vi brænder en sitkagran træ end et egetræ.

Brændestykker : Det er et minefelt derude, hvis du ønsker at købe brænde hvad enten der er tale om ovntørret bøg, blandet løv eller andet.

Her er nogle af de mere almindelige kilder forvirring:

Et ton builder dumpy taske: Det er ikke et ton træ, du får, som nogle leverandører hævder, mere ligesom 220 kilo hvis det er hårdttræ tørret til 20 % fugtindhold, og det er ikke ” næsten en kubikmeter “, mere ligesom 0.56/0.75 kubikmeter.

Crate måler 1m x 1m x 1,9 : Det er uden måling, men du får ikke 1,9 kubikmeter brænde, mere ligesom 1.6 når du måler den interne stakken.

Truck, pickup, anhængervægt : Det er åbent for fortolkning, hvor meget du får. Det kan være god værdi, men det tager en masse på tillid, så vurderer den omhyggeligt. Mindst er der ingen emballagen, men nu er du nødt til at bære og stable.

Krydret for en / to år: Måske, men hvad er vandindholdet (MC) ? Under 20 % MC og det er klar til at brænde nu. Over 25% og brændværdien begynder at styrtdykke, og dampen til at stige.

Brændende fugtigt eller grøn træ er meget dårligt for din brændeovn og kan forårsage røgrøret til tjære op hurtigt.

For at undgå at betale over odds for lav kvalitet brænde, det er værd at gøre, at du sammenligner med samme vare. Den pris, vi kan levere briketter, de er en bedre køb for økonomi, renlighed, varmeeffekt, konsistens og forsyningssikkerhed end brændestykker. De er også bedre for brændeovnen. Men hvis du vil have noget attraktivt at se på, brændestykker er stor.

Træpiller : For at fungere konsekvent på producentens standarder indenlandske træpillefyr brug bedste kvalitet Grade 1 premium pellets, som svarer til den seneste europæiske standard EN Plus A1. Disse er de eneste pellets at træbrændsel Co- operative forsyninger og leveres på mindre end 8% mc. Uden tvivl du har brugt en masse penge på en fin kedel: ikke bringer det med mærkevarer brændstof af ukendt kvalitet.

Vi håber denne her lille artikel gav dig lidt mere viden når du står med beslutningen om du skal ud og købe brænde eller briketter her til vinter.

Kilde: www.brikettertilbud.dk
WEB: brikettertilbud.dk